Husk at få tjekket dit helbred løbende - også selvom du træner

Annonce

Det kan virke skræmmende at tage til lægen og få tjekket noget. Det kan være hvad som helst. Om du skal have tjekket tænder, bryst, ben eller ører. Alt på kroppen kan være nervepirrende. Men det behøver ikke at være sådan.

For hvis det ikke bliver tjekket, hvordan skal man så vide at der er noget galt. Det er jo ikke et krav, at få årlige eller ugentlige tjek. Så man kan, i teorien, gå rundt i lang tid med en sygdom eller noget andet, som er galt, uden at man overhovedet ved det.

Og det ville jo bare være meget nemmere, hvis man bare fik det tjekket og ordnet. Derfor kan man tage en MR scanning uden henvisning.

Sørg for regelmæssige undersøgelser

Der er en grund til, at vores tandlæge kræver at vi besøger dem ofte. Hvis vi ikke gør, kan der opstå ting i tænderne, som kan ødelægge dem og gøre dem usunde og skadelige for os. Det giver god mening for tænderne, fordi vi bruger dem hele tiden.

Og vi bruger dem til mødet med det udefrakommende. Alt mad vi har brug for, er noget vi skal putte ind i munden, som tænderne så skal tygge, som vi kan spise det. Det er altså et rimelig risikabelt job, tænderne har, som kan risikere at vi de kommer til skade eller bliver ødelagt.

Men man bruger også meget andre dele af kroppen. Din krop er jo hele tiden på arbejde. Men i modsætning til dine tænder, som nemlig får tjek ofte, og for eksempel dine fødder, som er fysisk synlig udefra, og hvor du tydeligt kan se at der er noget galt, så kan du ikke det med de indvendige organer.

Det er nemt at se at der er noget galt med din fod, hvis den for eksempel bløder, eller hvis den gør ondt at bruge. Men de indvendige organer bruger du jo uden selv at styre det, så det er ikke lige så tydeligt, at der kan være noget galt!

Det er ikke farligt, det er hjælpsomt

Det kan føles farligt, sådan selv at tage til lægen. Men en MR scanning er alt andet end farligt. Det er bare en måde, som tillader lægerne at se ind i dig.

Se hvad der foregår indvendigt i din krop. Om der skulle være noget galt. Og hvis der er, så kan de kurere det og operere det, så du kan få det bedst muligt!

Menu
Top